A’Raf Nedir

A’Raf Nedir ? A’Raf Ne demek ?

1-)Cennet ile Cehennem arasında yer alan surun (engelin) yüksek kısımları. Bu engel sebebiyle birinin tesiri diğerine geçmez.

Ahirette, hesab gününde A’raf'ta kalanlara A’raf eshabı denir. Bunlar, günahları sebebiyle Cennet’e geç girecek olanlardır.

Kur’an-ı kerimde mealen buyruldu ki:

A’raf üzerinde bir takım kimseler vardır ki, onlar Cennet ehlini (mü’minleri) yüzlerinin beyazlığı ile, Cehennem ehlini, yüzlerinin siyahlığı ile tanırlar. Cennet ehline selamün aleyküm diye seslenirler. A’raf ehli (henüz) Cennet’e girmemişler, fakat oraya girmeyi (şiddetle) arzu ederler. Gözleri cehennemliklere çevrildiği zaman; “Ey Rabbimiz! Bizi zalimlerle (kafirlerle) beraber (Cehennem’e) koyma derler."

A’raf eshabı (ehli) yüzlerinin (karalığından) tanıdıkları dünyadayken kafirlerin ileri gelenlerine; “Çokluğunuz (yahud topladığınız mallar, hak söze yahut halka karşı yaptığınız) kibriniz (büyüklenmeniz) size fayda vermedi (diye) seslenirler. (A’raf suresi : 46, 47, 48)

A’raf ehlinin kimler olduğu hakkında değişik rivayetler vardır. Bunlardan birisi şöyledir: A’raf ehli sevabları ile günahları eşit olup, iyilikleri Cehenneme girmelerine mani olan, fakat Cennet’e girmelerine de yetmeyen müminlerdir. Sonra Allahü tealanın ihsanı ile Cennet’e girerler. Cennet’e en son girecek olanlar bunlardır.


2-)İslam inancına göre cennet ile cehennem arasında bir yer.


3-)1. cennet ile cehennem arasındaki y 2. sert, tepe. 3. adetler, usull arafat: mekke'nin yakınında bulunup hacıların arefe günü durdukları yerdir. bu duruş haccın rükünlerindendir.


4-)(Arf. C.) Sırt, tepe. Özel manası Cennetle Cehennem arası bir yer.(Arf, herhangi bir yüksek yer demektir ki, bu münasebetle atın yelesine, horozun ibiğine arf denilmiştir.)(A'raf, meşhur bir kavle göre Cennet ile Cehennem arasındaki hicabın, surun yüksek tepeleri demek olur. İbni Abbastan sıratın şerefeleri diye bir kavil de mervidir. Fakat Hasanı Basri Hazretleri demiştir ki, A'raf ma'rifettendir. Ve mana "Ehl-i Cennet ile ehl-i Narı simalarından tanımak üzere bir takım rical vardır demektir. Kendisine bu rical "hasenat ve seyyiatları müsavi olan kimselerdir" denildikte dizine vurmuş ve bunlar, demiş, Allah tealanın ehl-i Cennet ile ehl-i Narı tanımak ve birbirinden temyiz etmek üzere tayin buyurduğu bir kavmdir. Vallahi bilmem belki bazısı şimdi beraberimizdedir. Hasılı A'raf üzerindeki ricalin tefsirinde başlıca iki kavil vardır. Birincisi Ebu Huzeyfe ve saireden mervi olduğu üzere bunlar amelde kusur etmiş ve mizanda hasenat ve seyyiatları müsavi gelmiş bir taife-i muvahhidindir ki Cennet ile Cehennem arasında bir müddet kalırlar. Sonra Allah Teala haklarında bir hüküm verir. (İkincisi) Bunlar Enbiya, şüheda, ahyar, ulema veya rical suretinde görünür. Melaike gibi dereceleri yüksek bir takım zevattır.) (E.T.) (Osmanlıca'da yazılışı: a'raf)


Bu bilgi faydalı oldu mu ?

 


Dil
Anlamı
İngilizcesi İngilizce
Purgatory.

Sizde içinde A’Raf kelimesi geçen bir şeyler paylaşın !

A’Raf kelimesi anlamı 193 defa okunmuştur. [236066] A’Raf kelime anlamı, A’Raf nedir, A’Raf ne demek, A’Raf sözlük anlamı

Paylaş