Beraet (Berat) Nedir

Beraet (Berat) Nedir ? Beraet (Berat) Ne demek ?

1-)Allahü teala dört kimseyi dört şeyle töhmetten (iftiradan) berat ettirmiştir. Yusuf aleyhisselamı şahitle, Musa aleyhisselamı elbisesini taşıyan taşla, hazret-i Meryem'i çocuğunu konuşturmakla, hazret-i Âişe'yi Nur suresi 26. ayet-i kerimesiyle berat ettirmiştir. Hazret-i Âişe'nin beraeti için birçok ayet-i kerime nazil olmuştur. (Muhammed bin Hamza)

2. Kurtuluş vesikası.

Abdullah bin Ömer radıyallahü anhüma bir gün Resulullah'ın sallallahü aleyhi ve sellem huzuruna geldi. Peygamber efendimiz ona çok iltifat ederek; "Kıyamet günü herkesin beraeti, her işi ölçüldükten sonra verilir. Abdullah'ın beraeti ise dünyada verilmiştir" buyurdu. (Hadis-i şerif-Tezkiye-i Ehl-i Beyt)

Âhirette pek çok kimse, hesaba çekilmeden Cennet'e girerler. Onlar için mizan (terazi) kurulmaz. Onlara verilen sayfalar üzerine; "La ilahe illallah, Muhammedün resulullah. Bu filanın oğlu filanın Cennet'e girmesinin ve Cehennem'den kurtulmasının beraetidir" yazılır. (İmam-ı Gazali)


Bu bilgi faydalı oldu mu ?

 

Kelime Türü Nedir ?

Bu kelime Dini bir Terimidir.

Sizde içinde Beraet (Berat) kelimesi geçen bir şeyler paylaşın !

Beraet (Berat) kelimesi anlamı 7 defa okunmuştur. [245742] Beraet (Berat) kelime anlamı, Beraet (Berat) nedir, Beraet (Berat) ne demek, Beraet (Berat) sözlük anlamı

Paylaş