Düsen Kaseinov Kimdir ?

Düsen Kaseinov Biyografisi

Düsen Kaseinov Kimdir ? Biyografisi, Hayatı, Eşi, Nereli, Kaç Yaşında, Öldü mü ?

Düsen Kaseinov : Düsen Kaseinov TÜRKSOY Genel Sekreteri
akademisyen
KASEİNOV Düsen Korabay Oğlu
Doğum Tarihi: 10.03.1947
Evli, iki çocuk sahibi.
Eğitim Düzeyi:
Kurmangazı Devlet Üniversitesi 1970.

Çalışma Hayatı:

07.1961-05.1965 Tattimbet adında Karagandı Müzik Meslek Lisesi öğrencisi
07.1965-05.1970 Kurmangazı adındaki Devlet Sanat Enstitüsü öğrencisi
12.1966-05.1970 Almatı’da Kazak radyo ve televizyon oda orkestrası sanatçısı
07.1970-06.1972 Çaykovskiy Moskova Devlet Konservatuarında asistan-stajer
08.1972-09.1978 Kurmangazı adındaki Almatı Devlet Üniversitesi’nde baş öğretim görevlisi
09.1978-07.1981 Meksika’da Meksiko Filarmoni Orkestrası Sanatçısı
08.1981-08.1984 Kurmangazı adındaki Almatı Devlet Konservatuarında keman kürsüsü başkanı, doçent vekili
08.1984-02.1987 Kültür Dairesi öğretmeni
02.1987-03.1997 Kurmangazı adındaki Almatı Devlet Konservatuarı Rektörü
03.1997-11.1997 Kazakistan Cumhuriyeti Eğitim ve Kültür Bakanlığı Kültür Dairesi Başkanı
11.1997-08.1999 Kazakistan Cumhuriyeti Eğitim, Kültür ve Sağlık Bakanlığı Kültür Komitesi Başkanı
08.1999-05.2001 Kazakistan Cumhuriyeti Kültür, Bilgi ve Toplumsal anlaşma Bakanlığı Kültür Komitesi Başkanı
05.2001-04.2002 Kazakistan Cumhuriyeti Kültür, Bilgi ve Toplumsal anlaşma Bakanlığı Bakan Yardımcısı
04.2002-09.2003 “Degdar” adlı sosyal vakfın Başkanı
09.2003-10.2004 Kazakistan Cumhuriyeti Kültür Bakanı
10.2004-05.2005 Kazakistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Özel Görev Elçisi
05.2005’ten şu ana kadar Kazakistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Özel Görev Elçisi – BDT’de kültürel-sosyal konularla ilgili Özel Kazakistan Cumhuriyeti Temsilcisi.

Devlet Ödülleri, Onur Unvanları:
Profesör
Kazakistan sanat emektarı; “Tarlan” ulusal ödül sahibi
Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Onur Diploması; 1994
“Astana” madalyası; 1998
“Kazakistan Bağımsızlığının 10. yılı” yıldönüm madalyası; 2001.
“Kazakistan Anayasasının 10. yılı” yıldönüm madalyası; 2005
“Kazakistan Cumhuriyeti Meclisinin 10. yılı” yıldönüm madalyası; 2006.
Dostluk Nişanı; Rusya Federasyonu; 2007
Polonya Kültürüne Hizmet Nişanı, Polonya; 2007
Astana 10. Yıl Madalyası; 2008


HABER
Düsen Kaseinov: Türk Dünyasını Yeniden Birleştirmek İçin Çalışıyoruz
30 Ocak 2012
Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri ve Kazakistan eski Kültür Bakanı Düsen Kaseinov, "UNESCO dünyada neyse, TÜRKSOY da Türk dünyası için odur."
Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri ve Kazakistan eski Kültür Bakanı Düsen Kaseinov, "UNESCO dünyada neyse, TÜRKSOY da Türk dünyası için odur. Amacımız Türk dünyasını yeniden birleştirmektir." dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlenen 2012 TÜRKSOY Basın Ödülleri törenine katılmak üzere Türkiye'ye gelen TÜRKSOY üyesi Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Türkiye, Başkurdistan, Halaska, Tataristan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yayın yapan televizyon ve gazetecilerin yöneticileri, Erciyes Üniversitesi'nde düzenlenen "Türk Dünyasının Kültürel Entegrasyonunda Medyanın Rolü" konulu toplantının ardından Talas'ı gezdi. Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'ın ev sahipliğinde Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi'ni inceleyen konuklar, Türki cumhuriyetlerinden kadın bir gazetecinin çaldığı keman eşliğinde günün yorgunluğunu atıp, yemekte bir araya geldi.
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya'nın da hazır bulunduğu konakta konuşan TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Talas'ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, Kayseri'yi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün memleketi olarak bildiklerini söyledi. Kaseinov, ilk defa Kayseri'ye geldiklerini kaydederek, şöyle konuştu:
"Sayın Abdullah Gül, TÜRKSOY'a çok büyük destek veriyor. Birçok etkinliğimize katılıyor. Talas Belediyesi'nin ev sahipliğinde burada olmak çok heyecanlandırdı. Kırgız, Kazak, Türkiye hepsi kardeş millet. Kırgızlar için Talas neyi ifade ediyorsa bizim için de aynı şeyi ifade ediyor. Bizim amacımız UNESCO'nun amacı gibi ama o dünyaya çalışıyor, biz ise Türk dünyasına çalışıyoruz. TÜRKSOY son yıllarda büyük yol kat ederek önemli kuruluş haline geldi."
Kaseinov, Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi'ni gezdikten sonra konağa duyduğu hayranlığı ifade ederek, "Benim için çok enteresan bir yer. Eski zamanın durumu, sizin ve bizim dedelerimizin nasıl yaşadığı, büyük bir kültür ve geleneğin oluşu, beni çok duygulandırdı." dedi.
Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ise TÜRKSOY'un yaptığı faaliyetlerin takdire şayan olduğunu belirterek, Kayseri ve Talas hakkında bilgiler verdi. Konuşmaların sonunda Başkan Yıldırım ve TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov birbirlerine kültürel yayınlar takdim etti.

HABER
Türksoy, Sibirya’da düzenlenen halk dansları festivaline katıldı
29 Mayıs 2013
Rusya Federasyonu Sibirya Federal Bölgesi başkenti Novosibirsk’de, 16-21 Mayıs 2013 tarihlerinde düzenlenen festivale 10 ile 25 yaş arası yaklaşık 2500 genç sanatçı katıldı.Rusya Federasyonu içerisindeki bütün cumhuriyet ve bölgelerin, ayrıca dünyanın 21 ülkesinin temsil edildiği bu sanat olimpiyatlarında genç katılımcılar halk, klasik ve modern sanat olmak üzere toplam 29 dalda altın, gümüş ve bronz madalyalar için yarıştılar.
Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov “Sanatın İçinde Ol” konulu XII. Rusya Gençlik Delfi Oyunları ile Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Üye Devletleri VIII. Açık Gençlik Delfi Oyunları festivaline onur konuğu ve “Keman” dalında Jüri Başkanı olarak katıldı.
Söz konusu Delfi Oyunları’nda Türkiye “Halk Dansları” dalında Jüri Üyesi olarak yer alan tanınmış koreograf Orhan Şinasi Pala tarafından temsil edildi. Bu profesyonel sanat yarışmalarına katılan dans topluluklarının seviyeleri öylesine yüksek ve etkileyiciydi ki Türk Jüri Üyesi kimi sanatçıları Bursa’da düzenlenen uluslararası sanat şenliğine de davet etti.
“Delfik Novosibirsk-2013” Kültür Projesi kapsamında Novosibirsk Bölgesi Valisi Vasiliy Yurçenko tarafından kabul edilen Delfi Oyunları heyeti içerisinde bulunan TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Sibirya’nın başkentinde böylesine içten bir konukseverlik ve etkinliğin güzel bir biçimde düzenlenmiş olmasından ötürü ev sahiplerine teşekkürlerini dile getirdikten sonra, Delfi Oyunlarının genç kuşaklar arasında çok uluslu barış kültürünün gelişmesinde oynadığı rolün önemini özellikle vurguladı. Kaseinov ayrıca bu tür sanat olimpiyatlarında bir araya gelen gençliğin hem sanatsal temaslar hem de dostluklar kurmak suretiyle bir yandan kültürler arası diyaloga öte yandan ise sahip oldukları sanatsal ustalıklarını geliştirme olanağını elde ettiklerini dile getirdi.
Bununla birlikte TÜRKSOY Genel Sekreteri, Novosibirsk Bölgesi’nde yaşayan Kazak diasporası temsilcileriyle bir araya geldi, onlarla olası kültürel işbirliği yollarını konuştu ve 2. “Tan Şolpan” Bölgesel Kazak Dansları Festivali çalışmalarına da katıldı.
HABER
Türk Dünyası Yıldızları başkentte sahne aldı
1 Ekim 2013
Uluslararası Türk Kültür Teşkilatının (TÜRKSOY) kuruluşunun 20. yılı kutlamaları kapsamında, Türkçe konuşan ülkelerin önemli sanatçıları tarafından "Türk Dünyası Yıldızları" konseri verildi.
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının (CSO) eşlik ettiği CSO Konser Salonu'ndaki konserde, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Türkiye, Altay, Başkurdistan, Gagavuz Yeri (Moldova), Hakas, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırım, Saha (Yakut), Tataristan ve Tuva Cumhuriyeti'nin tanınmış opera sanatçıları ve şarkıcıları sahne aldı.
Folklorik ezgilerin senfonik orkestra müziğiyle canlandığı konseri, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen'in yanı sıra Azerbaycan'dan Rauf Abdullayev, Kazakistan'dan Anvar Akbarov ile Kanat Ahmetov, Rusya'dan Yevgeniy Hohlov ve Türkiye'den Tolga Taviş yönetti.
Konser programında Azerbaycanlı besteci Serdar Farakov'un TÜRKSOY'un kuruluşunun 20. yılına ithafen yazdığı "Türk Şöleni Uvertürü" , Üzeyir Hacıbeyli'nin Köroğlu Operası, Mukan Tölebayev'in Birjan ve Sara Operası'nı da yer aldığı eserler icra edildi.
Konserde Damırak Monguş, Tuğrul Enver Töre, Rigina Valeyeva, Jupar Gaptulina, Serkan Kocadere, Türkçe Konuşan Ülkelerarası Ses Yarışması'nda derece alan Yuliana Krivoşapkina, Elmira Canabergenova, Ruslan İvakin, Azerbaycan'ın tanınmış mugam üçlüsü Buta, Kırgızistanlı sanatçısı Roza Amanova, gırtlak müziği sanatçısı Çeyneş Baytuşkina, yöresel enstrümanlarıyla Azat Bikçurin, Ondar Mongun-ool, İgor Podgoreanu ve Meylis Goçmuradov sahne aldı.
HABER
Türkvizyon'da muhteşem final
21 Aralık 2013

Türkvizyon Şarkı Yarışması'nda, Azerbaycan adına yarışan Farid Hasanov, 210 puanla birinci oldu.
Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında düzenlenen Türkvizyon Şarkı Yarışması'nın finalinde 12 ülkeden gelen 12 sanatçı şarkılarını seslendirdi
Anadolu Üniversitesi BESYO Spor Salonu'nda final, dans gösterisiyle başladı. Daha sonra ülkelerin bayrakları ve sanatçıları salona girdi.
Ülkeleri temsil eden sanatçılar ve şarkıları şöyle:
"Artyr Marlujokov "Altayım menin" (Altay), Farid Hasanov "Yaşa" (Azerbaycan), Gunesh Abbasova "Son Hatıralar" (Belarus), Emir & Frozen Camels "Ters Bosanka" (Bosna-Hersek), Rin'Go "Birlikpen Alğa" (Kazakistan), Çoro Grubu "Kaygırba" (Kırgızistan), Ergin Karahasan "Şu Prizen" (Kosova), Grup Gommalar "Havalanıyor" (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti), Nilüfer Usmanova "Unutgin" (Özbekistan), Aline Şeripcanova "Üpkelemim" (Tataristan), Manevra Grubu "Sen, Ben ve Biz" (Türkiye) ve Fazile İbraimova "Elmalım" (Ukrayna)."
Etkinliğe, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY) Başkanı Düsen Kaseinov ile diğer ilgililer katıldı.
BİRİNCİ AZERBAYCAN'DAN
Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında düzenlenen Türkvizyon Şarkı Yarışması'nda Azerbaycan adına yarışan Farid Hasanov finalde 210 puan alarak birinci oldu. Türkiye adına yarışan ve 187 puan toplayan Manevra Grubu beşinci oldu.
Anadolu Üniversitesi BESYO Spor Salonu'nda dans gösterisiyle başlayan finalde, Altay Cumhuriyeti'nden Artyr Marlujokov "Altayım menin", Azerbaycan'dan Farid Hasanov "Yaşa", Belarus'dan Gunesh Abbasova "Son Hatıralar", Bosna-Hersek'ten Emir & Frozen Camels "Ters Bosanka", Kazakistan'dan Rin'Go "Birlikpen Alğa", Kırgızistan'dan Çoro Grubu "Kaygırba", Kosova'dan Ergin Karahasan "Şu Prizen", Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Grup Gommalar "Havalanıyor", Özbekistan'dan Nilüfer Usmanova "Unutgin", Tataristan'dan Aline Şeripcanova "Üpkelemim", Türkiye'den Manevra Grubu "Sen, Ben ve Biz" ve Ukrayna'dan Fazile İbraimova "Elmalım" isimli şarkılarını seslendirdi.
Daha sonra 24 jürinin değerlendirmeleri alındığı sırada sanatçı Burcu Güneş, bir şarkı söyledi.
TÜRKİYE BEŞİNCİ OLDU
Değerlendirme sonunda, Azerbaycan adına yarışan Farid Hasanov 210 puanla birinci, Belarus'tan Gunesh Abbasova 205 puanla ikinci ve Ukrayna'dan Fazile İbraimova 200 puanla üçüncü oldu. Finalde Türkiye adına yarışan Manevra Grubu 187 puanla beşinci oldu.
Hasanov'a, ödülü olan "Altın Anka Kuşu"nu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı verdi. İkinci olan Abbasova'ya "Gümüş Anka Kuşu" ödülünü Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, üçüncü olan İbraimova da "Bronz Anka Kuşu" ödülünü Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar verdi.
HABER
Türk Dünyası Başkenti Kazan, misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor
18 Nisan 2014
Türk dünyasının kültür başkenti unvanını devralan Kazan, Türk dünyasının her köşesinden gelecek misafirleri ağırlamaya hazırlanıyor. 21 Mart 2014 tarihinde Eskişehir’de düzenlenen törenle, Türk Dünyası Kültür Başkenti’nin sembolleri Tataristan Cumhuriyeti(RF) Kültür Bakanı Ayrat Sibagatullin’e ve Kazan Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Leyla Fazleyeva’ya teslim edilmiştir.
2014 yılında Kazan’ın, Türk dünyasının kültür başkenti olarak ilan edilmesi ile ilgili öneri ilk kez, Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov tarafından Mayıs 2012’de gerçekleştirdiği Türkiye’yi ziyareti çerçevesinde TÜRKSOY Genel Sekreterliğinde dile getirilmiştir. Eylül 2012’de Ufa’da TÜRKSOY Daimi Konseyinin toplantısında bir araya gelen Türk Dili konuşan ülkelerin kültür bakanları, bu teklifi oybirliğiyle desteklemişlerdir.
2013 yılının başından itibaren Tataristan’da bu önemli olaya hazırlık devam ediyor. 2014 yılının Rusya’da ve Tataristan Cumhuriyeti’nde Kültür Yılı olarak ilan edilmiş olması da büyük öneme sahiptir. 2014 Kültür yılı, Rusya Kültür Bakanı Vladimir Medinskiy ve RF Tataristan Başbakanı İldar Halikov’un katılımıyla Kazan’da gerçekleşen törenle resmi olarak başlatılmıştır. Yıl içinde RF Tataristan’da çok sayıda kültür forumları, festivaller ve konserler düzenlenecektir. Bu nedenle "Kazan – Türk Dünyasının 2014 Kültür Başkenti” Programı şehrin yoğun olan kültür hayatı dikkate alınarak hazırlanmıştır. Bu programda, RF Tataristan kültür kurumlarının Kültür Yılı himayesi altında gerçekleştireceği geleneksel etkinliklerin yanısıra devlet tarafından desteklenen ve resmî programdaki etkinlikler planında yer alan faaliyetlere de yer verilmiştir.
Öncelikle «Kazan – 2014 Türk Dünyası Kültür Başkenti» yılının açılış töreni, Kazan’da 26 Nisanda, yani büyük Tatar şairi Abdullah Tukay’ın doğum gününde yapılacaktır. Bu gün geleneksel olarak Tataristan Cumhuriyetinde Ana Dil ve Nazım Günü olarak kutlanmaktadır. Yıllarca süregelen geleneğe göre bu gün, şehrin sokakları ile meydanlarında gerçekleşecek olan tiyatrolaştırılmış temsiller, Opera Tiyatrosu yanındaki A.Tukay anıtı etrafında şiirlerin okunması ve çiçeklerin sunulması ile başlayacaktır. Yılın açılış töreni ve Gala Konseri, Devlet Musa Celil Opera ve Bale Tiyatrosunda aynı akşam gerçekleşecektir.
Yıl boyunca Kazan’da bilimsel forumlar, ressamlar buluşmaları, festivaller ve sergiler de düzenlenecektir. Bu etkinliklerden bazıların üzerinde daha detaylı durmak isterim.
13-15 Mayıs 2014 tarihleri arasında Kazan Federal Üniversitesinde «Türk Dünyasının Ünlü Aydınları: Mehmet Akif Ersoy ve Abdullah Tukay» adlı Uluslararası Sempozyum düzenlenecektir. Adıgeçen sempozyumun organizatörleri arasında Kazan Federal Üniversitesi, RF Tataristan Cumhuriyeti Milli Kütüphanesi, bilimsel ve sosyal kuruluşlar da yer almaktadır.
02-08 Haziran 2014 tarihleri arasında Uluslararası Türk Halkları «Nevruz» Tiyatro Festivalinin himayesi altında III.Tiyatro ve Eğitim Forumunun gerçekleştirlmesi planlanmıştır.
Türk dili konuşan birçok ülke ve bölgeden tiyatro gruplarını bir araya getiren bu festival, 1998 yılından bu yana geleneksel olarak Kazan’da yapılmaktadır. Festivalin himayesi altından düzenlenen bu forum, oyuncular ile görüşmeleri, saygıdeğer yönetmenlerin uygulamalı eğitimlerini, oyun gösterimleri ve birçok etkinliği içermektedir. Forumun yanı sıra önümüzdeki günlerde her sene TÜRKSOY tarafından düzenlenen Uluslararası Türk Drama Tiyatroları Yönetim Kurulunun Toplantısı bu yıl Kazan’da yapılacaktır.
Tataristan Cumhuriyetinde (RF) somut olmayan kültürel mirasın korunmasına büyük önem verilmektedir. Geçen yıllarda TÜRKSOY’un işbirliği ile Tataristan Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı tarafından organize edilen 4. Somut Olmayan Kültürel Miras Semineri (Kazan-Arsk, 2011) ve Türk Dünyasında Dericilik Festivali (Yelabuga, 2012) verilen önemin göstergelerinden bazıları olmuştur. Bu sene 16-19 Haziran 2014 tarihleri arasında, birçok ülkeden davet edilen uzmanların katılacağı Bütün Rusya «Tügerek Uyen» Tatar Folkloru Festivali çerçevesinde Uluslararası «Korunma Objesi olarak Türk halklarının Somut Olmayan Kültürel Mirası» Bilimsel ve Uygulamalı Konferansı yapılacaktır.
II. «Türk Dünyasında Dericilik» Festivali, RF Tataristan Cumhuriyeti Milli Müzesinde 15-19 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Festival çerçevesinde TÜRKSOY üyesi ülkelerden gelecek halk ustaları ile sanatçıları tekrar bir araya gelip uygulamalı eğitimler vereceklerdir. Bunun yanı sıra çeşitli Türk halklarının derinin sanatsal işlenmesi ile ilgili orijinal yöntemlerin korunması ve geliştirilmesine ilişkin sorunları ele alan bilimsel sempozyum da düzenlenecektir.
TÜRKSOY tarafından düzenlenen Uluslararası Heykeltıraş Sempozyumlarının yapılması gelenek haline gelmiştir. Kazan Kremlininde ortaklaşa heykel yapmaları öngörülen Türk Devletlerinden gelecek heykeltraşların sıradaki buluşması Haziran 2014’de gerçekleşecektir.
22 Temmuz 2014’de RF Tataristan Cumhuriyeti Milli Müzesinde Tatar yazarı, gazeteci, yayıncı ve politikacı Ayaz İshaki ile ilgili serginin açılışı yapılacaktır.
Kültür başkenti yılı programı içinde yer alan VII. Bulgar Forumu, arkeolojik mirasın ve tarihin, kültürün ve dinin araştırılmasına ilişkin güncel konuları ele alacak bilim insanlarını buluşturacaktır. Bu forum RF Tataristan’ın Birinci Cumhurbaşkanı Mintimer Şaymiyev’in himayesi altında gerçekleştirilecektir. Kazan’da Ağustos 2014’de gerçekleşecek olan forumda «Türk Dünyasında Anıtların Korunması Tecrübesi»; «Avrasya Entegrasyonu Olarak Türk-Islav Simbiyozu» Seminerleri planlanmıştır. VI.Bulgar Forumu 2013 yılında Kırım’da yapılmıştır.
Uluslararası Kazan Müslüman Sineması Festivali, 05-11 Eylül 2014 tarihleri arasında birçok ülkeden gelecek sinemacıyı 10. kez bir araya getirecektir. Festival RF Tataristan’da ilgi oldukça fazladır. Festival çerçevesinde Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) üyesi ülkelerdeki sinemacılar bir araya gelerek toplantılar gerçekleştireceklerdir.
RF Tataristan Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı, G.İbragimov Dil, Edebiyat ve Sanat Enstitüsü, Kazan N.Jiganov Devlet Konservatuvarı 23-25 Eylül 2014 tarihleri arasında Uluslararası «Türk Halklarının Müziği ve Edebiyatlarının Kökleri ve Gelişimi» Bilimsel-Uygulamalı Konferansını düzenleyecektir. Sözkonusu etkinliğin yanısıra konferansta sunulan bildiriler kitabının ve forum konusuna dair resimli ansiklopedinin yayınlanması öngörülmektedir.
Birçok ülkeden gelen en iyi sanat gruplarını ve solistleri S.Saydaşev Büyük Konser Salonunda bir araya getirecek olan «Türk Dünyası» Müzik Festivali, 2014 Yılının zengin sonbahar programını renklendirecektir (03-05 Ekim 2014). Festivalin konserlerinde Türk dünyasının bestecilerinin eserleri seslendirilecektir.
Devlet "Kazan Kremlini” Müzesinin ve Tabiatı Koruma Alanlarının "Manej” Sergi Salonunda önümüzdeki son baharda «Ortak Dil – İşaret» Sergisi düzenlenecektir. Bu sergiyi orijinal koleksiyonlarına dayanarak hazırlayan Sankt-Peterburg’daki Rusya Etnografya Müzesidir. Sergi projesi, Türk halklarının kültür ve yaşam özelliklerini canlı bir şekilde yansıtan «Geleneksel Kıyafet», «Ev», «Çocukların Eğitimi», «Zanaatlar ve Sanatlar», «İnançlar» gibi tematik alanlarda gerçekleşecektir. Rusya Etnografya Müzesinin koleksiyonunda yer alan 250’den fazla nesne, Türk halklarının yaşam tarzı ve kültürünün bütün özelliklerini sergileyecektir.
2014 Yılının yoğun resmî programının sonuçları, TÜRKSOY üyesi ülkelerin kültür bakanlarını Kazan’da bir araya getirecek olan TÜRKSOY Daimi Konseyinin olağan &
1061;&
1061;&
1061;II.Toplantısında 12 Kasım 2014’de açıklanacaktır. TÜRKSOY Daimi Konseyi Uluslararası TÜRKSOY Teşkilatının faaliyetinin güncel konuları ele alacak, 2015 yılı için programı onaylayacaktır. HABER
Türk dünyası opera yıldızları
17 Eylül 2014
Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından bu yıl Leyla Gencer anısına düzenlenen 17. Türk Dünyası Opera Yıldızları Konserleri, Türk dünyasının önemli opera sanatçılarının katılımıyla Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde başladı.
Konserde, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Hakas, Saka Yakut, Tataristan, Çuvaşistan, Kabardin Balkar, Moğolistan, Sincan Uygur Özerk Bölgesi (Çin) ve Tacikistan’tan opera sanatçıları yer aldı. Konserde Türk dünyasının önemli opera sanatçılarına Murat Kodallı’nın şefliğini yaptığı Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Operası eşlik etti. Konserler Bursa (17 Eylül), Ayvalık (19 Eylül), Bodrum (21 Eylül), Marmaris (22 Eylül), Ödemiş (24 Eylül) ve Girne’de (26 Eylül) devam edecek.

Bu bilgi faydalı oldu mu ?

 

Düsen Kaseinov Özgeçmişi

Düsen Kaseinov Hayatı

Sizde Düsen Kaseinov ile ilgili bildiklerinizi paylaşır mısınız ?

Düsen Kaseinov biyografisi 83 defa okunmuştur. [6240]