Erol Mermer Kimdir ?

Erol Mermer Biyografisi

Erol Mermer Kimdir ? Biyografisi, Hayatı, Eşi, Nereli, Kaç Yaşında, Öldü mü ?

Erol Mermer : Erol Mermer yapımcı, yönetmen, senarist

10 Ekim 1955 tarihinde Konya'nın Karabağ Kasabası'nda doğdu. İlk ve orta tahsilini Konya'da tamamladı. Karaman Lisesini bitirdi. Bu dönemde tiyatro ile ilgilendi. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Grafik Bölümü'nden mezun oldu. Para-Kredi Ekonomi Dergisi'nde grafiker olarak mesleğe başladı. Görüntü yönetmeni Orhan Kapkı'nın yanında kamera asistanı olarak sinemaya başladı. Bir yıl kadar bu sektörde çalıştıktan sonra, yaşanan ekonomik krizden dolayı tekrar reklam sektörüne döndü. Tele-Ajans ve Güzel Sanatlar Reklam Ajansı'nda art direktör olarak çalıştı. Askerliğini Harp Akademileri Komutanlığında yaptı.
1989-1993 yıllarında Türkiye Gazetesi'nde Grafik Servis Şefi olarak çalıştı. 1993-2000 yılları arasında TGRT'de yönetmenlik, yapımcılık ve drama
müdürlüğü yaptı. Vefa (1993), Kimsesizler (1994), Sevginin Bittiği Yer (1993) ve Annemi İstiyorum gibi film ve dizilerde yönetmen ve yapımcı olarak çalıştı. 2000 yılında basın kadrosundan emekli oldu. Bir süre özel bir okulda (BSF Akademi) sinema ve grafik dersleri verdi. sanatalemi.net internet sitesinin genel yayın yönetmenliğini yaptı. Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) Yönetim Kurulu Üyesi. İstanbul 2010 Ajansı'nda danışman olarak görev yaptı. Emekli edebiyat öğretmeni Tahire Hanım’la evliydi. Oğlu Erdem Mermer, Hande Hanım'la evli. Erol Mermer'in Sevde adında bir torunu var. 6 Nisan 2015 tarihinde İstanbul'da vefat etti.
HABER
“Türk Sinemasında Dinî Temalı Filmler”
Yönetmen senarist Erol Mermer, “Türk Sinemasında Dini Temalı Filmler” konulu bir konuşma yapacak. Toplantı ESKADER’in “Bâbıâli Sohbetleri” çerçevesinde Timaş Kitapkahve’de 19 Temmuz Perşembe günü saat 18.00’de başlayacak.
Yönetmen senarist Erol Mermer, “Türk Sinemasında Dinî Temalı Filmler” konulu bir konuşma yapacak. Toplantı ESKADER’in “Bâbıâli Sohbetleri” çerçevesinde Timaş Kitapkahve’de 19 Temmuz 2012 Perşembe günü saat 18.00’de başlayacak. Toplantıyı araştırmacı yazar Mahmut Çetin yönetecek.
Erol Mermer, sohbet toplantısında yerli sinemada inanç konulu filmler hakkında konuşacak, Cumhuriyet döneminde yapılan filmlerdeki dinî unsurlara dikkat çekecek. Bu arada beyazperdede din adamlarına olan genel bakışı sorgulayacak olan Mermer, konuyla ilgili sorulara da cevap verecek.
HAKKINDA YAZILANLAR
Mesut Uçakan'ın Erol Mermer hakkındaki mesajı
Arkadaşlar; Bir gün bir telefon gelir ansızın.Erol da gitti der. Size ölümü hatırlatıraniden. Körkütük akıp giden, yarı sarhoş zamanın kayganlığındaÖlüm var! diye haykıran bir sestir bu.Ölüm var!.. Ve sen hâlâ oyunda oynaştasın Uçakan. Ölüm var!.. Ve sen hâlâ Cehennem dolduruyorsun içine. Nur lazım kabrinde, azap dolduruyorsun. "Zerre zerre soracağız hesabımızı!" diyor Rabbim. Hançer gibi oturmuyor yüreğine bu laflar. Bağışlayın, yine bir dostumuzun vefatı ile karşı karşıyayız. Erol Mermerkardeşimiz Hakkın rahmetine kavuşmuş! İnnâlillahveinnâileyhirâciûn.Kahvaltımızın müdavimlerindendi. Kültür ve sanatımızın sıkıntılarını çeken, düşünen, tartışan, derviş tabiatlı bir arkadaşımızdı. TGRT'de çeşitli yapımlara imza atmıştı. Kanser tedavisi görüyordu. Allah gani gani rahmet eylesin. Cenazesi bugün ikindi namazına müteakıp Eyüp Camii'nden kalkacakCamiide buluşalım inşallah. Allah'a emanet olun. Uçakan
HABER
Erol Mermer'i kaybettik
İHA 7 Nisan 2015
Gazeteci ve yönetmen Erol Mermer İstanbul'da vefat etti.
Erol Mermer’in cenaze namazı, bugün ikindiden sonra Eyüp Sultan Camisinde kılınacak. Eşinden alınan habere göre, Erol Mermer dün gece saat 03.35’te hayata veda etti. Erol Mermer, yıllardan beri amansız bir hastalıkla boğuşuyordu. Erol Mermer’in cenaze namazı, bugün ikindiden sonra Eyüp Sultan Camisinde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.
TGRT başta olmak üzere bazı televizyonlarda birçok dizinin yapımcılığını, senaristliğini ve yönetmenliğini yapan Erol Mermer, 1955 yılında Konya’nın Karabağ kasabasında doğdu. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Grafik Bölümü’nden mezun oldu. Para-Kredi Ekonomi dergisinde grafiker olarak mesleğe başladı. Görüntü yönetmeni Orhan Kapkı’nın yanında kamera asistanı olarak sinemaya başladı. Bir yıl bu sektörde çalıştıktan sonra, yaşanan ekonomik krizden dolayı tekrar reklam sektörüne döndü. Tele-Ajans ve Güzel Sanatlar Reklam Ajansı’nda art direktör olarak çalıştı. Askerliğini Harp Akademileri Komutanlığı’nda yaptı. 1989-1993 yıllarında Türkiye gazetesinde Grafik Servis Şefi olarak çalıştı. 1993-2000 yılları arasında TGRT’de yönetmenlik, yapımcılık ve drama müdürlüğü yaptı. “Vefa” (1993), “Kimsesizler” (1994), “Sevginin Bittiği Yer” (1993) ve “Annemi İstiyorum” gibi film ve dizilerde yönetmen ve yapımcı olarak çalıştı. 2000 yılında basın kadrosundan emekli oldu. Bir süre özel bir okulda (BSF Akademi) sinema ve grafik dersleri verdi. Evli ve bir çocuk babasıdır.



TGC başsağlığı mesajı
8 Nisan 2015
“Erol Mermer ‘in ailesine ve basın topluluğuna başsağlığı diliyoruz”
Gazeteci Erol Mermer 7 Nisan 2015 Salı günü (bugün) Eyüp Sultan Cami’inde kılınacak ikindi namazının ardından toprağa verilecek.
İstanbul – Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Erol Mermer 7 Nisan 2015 Salı günü (bugün) vefat etti.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Erol Mermer’in ölümüyle ilgili yayınladığı mesajda “Değerli üyemiz, Erol Mermer’i kaybettik. Gazetecilik mesleğine uzun yıllar hizmet veren Erol Mermer’i sevgi ve saygıyla anıyoruz. Erol Mermer’in ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” dedi.
Gazeteci Erol Mermer 7 Nisan 2015 Salı günü (bugün) Eyüp Sultan Camisi’nde kılınacak ikindi namazının ardından toprağa verilecek.
Hürriyet 8 Nisan 2015

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI


Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Değerli Arkadaşımız


EROL MERMER


7 Nisan 2015 Salı günü vefat etmiştir. Kaybı basın topluluğumuzda üzüntü yaratan Erol Mermer’in cenazesi 7 Nisan 2015 Salı günü ikindi namazının ardından Eyüp Sultan Camii’nden alınarak toprağa verilmiştir. Erol Mermer’in sevgi ve saygıyla anarken, ailesine ve basın topluluğuna başsağlığı dileriz.


TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİM KURULU


HAKKINDA YAZILANLAR
Erol Mermer Toprağa Verildi
Mehmet Nuri Yardım

Vefalı insanlar Şerif Aydemir, Mesut Uçakan, Ragıp Karadayı, Nazif Tunç, Mehmet Uyar, Mehmet Okyay, Bülent Ayanoğlu, Bestami Yazgan, Yusuf Dursun, Dursun Gürlek, Mustafa Nadir Önay, Abdurrahman Çapar, İrfan Özfatura, Cafer Vayni, Muhsin Karabay, Mehmet Nuri Yardım, Murat Sevinç, Ahmet Sırrı Arvas, İhsan Kabil, Kemal Çiftçi, Hüseyin Sarıkoç, Muhsin Duran, Selman Demir, Recep Arslan, Fatma Ersem Yargıcı, Harun Nihat Öztürk, Bekir Tuncer ve daha bir çok dostu ve tanıdığı dün merhum Erol Mermer’i yalnız bırakmadı. Son görevlerini yapmak üzere Eyüp Sultan Camii’ne geldiler, güzel insanın cenaze namazını kıldıktan sonra Eyüp Sultan Mezarlığı’na yöneldiler. Piyerloti Yokuşu'nu çıktılar. Derviş meşrepli, çelebi adam Erol Mermer, sevenlerinin omuzları üstünde ebedî âleme doğru yola çıktı, sonra da aziz arkadaşları tarafından toprağa verildi. Mezarı başında Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Gözler nemli, dudaklar dualıydı. En geniş rahmet ve dualar, Allah’ın mağfireti her zaman ona olsun. Başta sevgili oğlu Erdem Mermer ve muhterem eşine, bütün akrabalarına, dostlarına, sevenlerine, sinema, basın ve kültür camialarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. İnşallah dostları o tevekkül timsalini, o sabır âbidesini, o mütevazı adamı hiç bir zaman unutmayacak!
Cenab-ı Allah’tan kendisine rahmet ve mağfiret niyaz ediyorum.

HABER
Erol Mermer’e Son Görev
Osman Esgice (Sanatalemi.net)
8 Nisan 2015
Akciğer kanseri nedeniyle 60 yaşında vefat eden yapımcı, yönetmen ve senarist Erol Mermer'in cenazesi, İstanbul'da defnedildi..
Sinema ve basın dünyasının değerli isimlerinden, senarist, yapımcı ve yönetmen Erol Mermer dün Eyüp Sultan’da yakınları ve sevenleri tarafından ebedî âleme uğurlandı. Eyüp Sultan Mezarlığı’ndaki Kaşgarî Dergâhı yakınında toprağa verilen Mermer’in cenaze namazına ve defin işlemine sanat ve basın dünyasının birçok ismi katıldı.
Sinema dünyasının sevilen ve sayılan isimlerinden Erol Mermer önceki gece saat 03.35’te hayata veda etti. Mermer, uzun yıllardan beri amansız hastalıkla boğuşuyordu. Erol Mermer’in cenaze namazı, dün (7 Nisan 2015 Salı) ikindiden sonra Eyüp Sultan Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenazenin başında bekleyen merhum Erol Mermer’in oğlu Erdem Mermer, taziyetleri aile adına kabul etti.
Cenaze namazına basın, sinema, kültür ve sanat dünyasından Üstün İnanç, Şerif Aydemir, Mesut Uçakan, Mehmet Köşker, Ragıp Karadayı, Nazif Tunç, Mehmet Uyar, Mehmet Okyay, Bülent Ayanoğlu, Bestami Yazgan, Yusuf Dursun, Dursun Gürlek, Mustafa Nadir Önay, Abdurrahman Çapar, Cafer Vayni, Muhsin Karabay, Mehmet Nuri Yardım, Murat Sevinç, Ahmet Sırrı Arvas, İhsan Kabil, Kemal Çiftçi, Hüseyin Sarıkoç, Muhsin Duran, Selman Demir, İrfan Özfatura, Recep Arslan, Fatma Ersem Yargıcı, Serdar Üstündağ, Harun Nihat Öztürk, Bekir Tuncer ve daha bir çok dostu ve tanıdığı katıldılar.
Erol Mermer’in tabutu, cenaze namazının kılınmasından sonra Eyüp Sultan Türbesi’nin önüne götürüldü ve burada da dua edildi, helallik istendi. Cenaze, daha sonra Piyerloti Yokuşuna çıkarıldı ve Kaşgarî Dergâhı’na yakın bir yerde gözyaşları arasında toprağa verildi. Defin sırasında Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.
Türkiye Gazetesi ve TGRT’de uzun yıllar çalışan Mermer, ESKADER Yönetim Kurulu üyeliği de yapmıştı.

HAKKINDA YAZILANLAR
Mahmut Çetin yazdı:
Bir güzel adam: Erol Mermer

Geçtiğimiz hafta yakın dostlarımdan ağabeyim Erol Mermer’i kaybettim. İstanbul’dan Ankara’ya taşınmanın en olumsuz tarafı eskimeyen dostlarla irtibatın ister istemez zayıflaması oldu. Erol Abi’yi kaybetmenin üzüntüsüyle işbu yazıyı kaleme alıyorum.
HABER
“Erol Mermer kalender ve çelebi adamdı”
Osman Esgice
25 Temmuz 2015
Erol Mermer’in vefatının ardından “Bâbıâli Sohbetleri”nde buluşan arkadaşları ve meslektaşları, onun güzel dünyasını anlattılar, aziz dostlarını rahmetle ve saygıyla andılar.
Yaklaşık 3,5 ay önce ebedî âleme göç eden senarist, yapımcı ve yönetmen Erol Mermer için bir anma toplantısı gerçekleşti. Ailenin, dostlarının ve meslektaşlarının büyük ilgi gösterdiği toplantı, Cağaloğlu’nda Timaş Kitapkahve’de yapıldı.
Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER)’nin bayramdan sonraki ilk toplantısında sinema ve basın dünyasının tanımış isimleri bir araya geldi. Bir süre önce hayata veda eden Erol Mermer için “Bâbıâli Sohbetleri”nin 250’ncisinde buluşan sanatseverler, duygu ve düşüncelerini paylaştılar, hâtıralarını aktardılar.
Toplantıyı yöneten Mehmet Nuri Yardım, açış konuşmasında Erol Mermer’in son derece mütevazı bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek, “O çok mahviyetkâr ve mütevazı bir insandı. Dervişti, çelebiydi. Aynı zamanda iyi bir sanatkârdı, sinemaya gönül vermiş bir idealistti. Bir çok değerli eserin altında imzası vardır. Cenab-ı Allah onu seviyordu, yanına aldı. 60 yıllık ömrüne çok şeyler sığdırdı, hizmetlerini inşallah hiç unutmayacağız, unutturmayacağız, hâtırasını her zaman yaşatacağız.” dedi.
ÇİRKİNLİKLERİ KOVMAK İÇİN VARDI
Yazar ve ressam Gürbüz Azak, yakından tanıdığı Erol Mermer’in iç dünyasını ve güzelliklerini çarpıcı cümlelerle anlattı. “Sanat, çirkinlikleri kovmak için vardır.” diyen Azak, şunları söyledi:
“İşte Erol da güzellikleri yaşatmak, çirkinlikleri kovmak için yaşardı. Türkiye gazetesinde beraber çalışırken odama gelir, senaryolar, hikâyeler anlatırdı. Uzakdoğu sporlarını iyi bilirdi. Bir gün ona “Bir insanı nasıl yıkarsın?” diye sorduğumda anlattı. Sonra “Peki hiç kimseyi yıktın mı?” diye sorduğumda utanarak “Hayır” dedi. O yıkan değil yapandı, gönülleri inşa eden sanatkârlardandı. Vefatına çok üzüldüm, Allah rahmet eylesin.”
Yazar, senarist Üstün İnanç da Erol Mermer’i çok sevdiğini ve takdir ettiğini ifade ederek, “Onun vefatı beni çok sarstı. Söyleyecek kelime bilemiyorum. Madem ki, bu kadar kalabalık ve seçkin bir dinleyici topluluğu onu rahmetle, saygı ve sevgiyle anıyor demek ki bu toplumda iz bırakmış müstesna kişilerdendi. Rabbim mağfiretiyle muamele etsin.” dedi.
Türkiye gazetesi kültür sanat editörü Halil Önür, Erol Mermer ile Fatih’te komşuluk yaptıklarını ve o günleri hasret ve muhabbetle andığını hatırlatarak şöyle konuştu: “Erol abi ile sık sık görüşürdük. Fatih toplatılarımız vardı. Sonra sinema toplantılarında buluşurduk. ‘Vefa’ diye güzel bir film çekti. ‘Ebu Turab’ filminde adam bulamayınca oyuncu bile oldu. ‘Hicran Yarası’ filmini anmalıyım. O yüreğiyle, hâl diliyle örnek bir kişilikti. Onu unutturmayan vefalı dostlarına teşekkür ediyorum.”
Sinema yazarı İhsan Kabil, “Erol Mermer’i geç tanıdım, erken kaybettim, değerini bilemedik.” derken Nazif Tunç birlikte yaptıkları çalışmalarını özetledi. Tunç, “TGRT’nin kuruluşunda beraberdik. Rahim Er Beyin başında olduğu ilk senaryo ve film çalışmalarını başlattık. 1991 yılında TGRT ilk olarak Cem Ertürk’ün ‘Kurdoğlu’ filmini yapmıştı. O zamanlar çok güzel hâtıraları birlikte yaşadık. Rahmet diliyorum.”
Konuşmacılar arasında bulunan Bestami Yazgan, “Erol Bey güneş gibiydi. Nasıl güneş güzel yüzünü gösterir akşam da kaybolursa o da her gün güleryüzüyle dostlarına tebessüm eder, sonra da sessizce bir kenara çekilirdi. Onu hep arayacağız ve Fatihalarla anacağız.”
Senarist Mehmet Uyar kısa konuşmasında şunları söyledi: “Onunla TGRT’de tanıştık ve beraber çalıştık. Bir film için bir araya geldik. Onu görünce ümitlenirdim. Hep iyimserdi, hiç şikâyet etmezdi. Onu ‘iyimser insan’ diye niteleyebilirim.”
ESKADER Başkanı Şerif Aydemir, “Son sekiz yılda beraber olduk, birlikte çalıştık, yolculuk ettik. Hamdetmesini bilenlerdendi. Sevilen ve sayılan birisiydi.” diye konuştu. Yazar Sadettin Kaplan ise duygularını şu şekilde ifade etti: “Birbirimizi ESKADER toplantıları sırasından tanıdık ve sevdik. Mekânı cennet olsun.”
DİGERGAM VE NÜKTEDAN
Mimarlar ve Mühendisler Grubu eski Başkanı Avni Cebi de birlikte çalıştığı Erol Mermer için şu değerlendirmeyi yaptı:
“Bir güzel insan Erol Mermer’in ardından güzel konuşmalar yapılıyor. Evet o derviş, gönül insanı, mütevazı, kanaatkâr, yüreği ile konuşan, çelebi meşrep, gülümseyen insan, sakin haliyle konuşan, geldiği yere sıcaklık veren, özüyle beraber yüzü gülen insan, talepkâr olmayan haline razı, hassas, iyimser, umut veren, şikâyet etmeyen kalender, kendi ruh dünyamızın insanı, yolculuğu güven veren, hastalığına sabreden, hamd etmesini bilen, bakışıyla duruşuyla bizi aydınlatan rahatlatan, muhlis, mümin, digergam, nüktedan, bilgiye ve öğrenmeye âşık senarist, yönetmen, grafiker, eğitimci, yazar, yaşarken kıymetini bilmediğimiz keşke daha fazla beraber zaman geçirebilseydim diyebileceğimiz güzel insanlardan biriydi. Rabbim bizlere de arkamızdan böyle güzel anılmayı nasip etsin. Örnek insanlar hayatları ile yaşamı güzelleştirir, kolaylaştırır ve bereketlendirir. Mağfiret ve rahmet üzerine olsun. Yaşarken birbirimizin kıymetini bilmeyi rabbim bizlere fark ettirsin.”
Televizyon sunucusu ve sinema yazarı Abdurrahman Pala 1997’de TGRT’de Rahim Er’le birlikte “Entelektüel Boyut” programını yaptıklarını o zaman Erol Mermer’le tanıştıklarını ve dost olduklarını söyledi, “Mütevazı kişiliği ile dikkat çekiyor ve seviliyordu.” dedi. Meslektaşı ve arkadaşı Hüseyin Sarıkoç, Erol Mermer’in ESKADER çatısı altında birlikte çalıştıklarını ve son derece güzel projelere sahip olduğunu bunların bir kısmını gerçekleştirdiği söyledi ve devamla, “Erol Mermer, düşünen, üreten, paylaşan ve dostluk kuran bir insandı. Örnek bir kişilikti.” dedi. Kemal Çiftçi, Erol Mermer’in İstanbul 2010 Projesindeki hizmetlerinden ve kültür hayatımıza kazandırdığı eserlerden bahsetti. Mehmet Kâmil Berse, Veysel Karani Önen, Fahrettin Özyurt ve Fatma Ersem Yargıcı da Erol Mermer’le ilgili iyi duygularını ve bazı hâtıralarını paylaştılar. En kadîm dostlarından olan Milli Gazete yazarı Mahmut Toptaş da, Erol Mermer ile gençlik yıllarından ve Konya hâtıralarından bahsetti. Program, Muhsin Duran’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim, Mahmut Toptaş’ın yaptığı dua ile, çekilen hâtıra fotoğraflarının ardından sona erdi.
HAKKINDA YAZILANLAR
İhsan Kabil, Erol Mermer'i yazdı
Star 27 Temmuz 2015
Edebiyat, Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER)’nin Cağaloğlu Timaş Yayınevi Kitapkahve’deki periyodik toplantılarının geçen haftaki anma toplantısı, birkaç ay evvel dar-u bekaya irtihal eden Erol Mermer içindi. Yaklaşık sekiz yıl evvel Mehmet Nuri Yardım’ın gayretleriyle kurulan ve camianın önde gelen kültür simalarıyla veya onlar hakkında ‘Babıali Sohbetleri’ başlığı altında sohbet ve anma toplantıları düzenleyen ESKADER, ayrıca Sanatalemi, Medeniyetimiz ve Bizim Semaver adlı internet siteleriyle kültür ve sanat dünyamız için çok değerli hizmetler veriyor. Bir diğer önemli kültür sanat sitesi olan Dünyabizim gibi bu coğrafyanın özgün hissiyatı ve perspektifiyle kültür dünyası gelişmelerine bakan bu sitelerin varlığıyla ülkemizde hâkim olan daha seküler duruşların yanında farklı bir duyarlılık sergileniyor.
Rahmetli Erol Mermer’le tanışmam belki de ESKADER’in kuruluşundan sonraki zaman dilimine rastlıyordu. Mehmet Nuri beyin tanıştırdığını hatırlıyorum; sonrasında Mesut Uçakan’la aylık kahvaltılı sinema toplantılarımızda biraraya gelmeye başlamıştık. Aldığım ilk intiba, hep güler yüzlü olması ve bundan mütevellit hep bir iyimserlik halet-i ruhiyesi içinde bulunmasıydı. Sinemayla ilgili değini ve konuşmalarında belli sağlam bir çerçeve çizer, belirtimlerinde bir birikim ve tecrübenin temelinde görüşünü inşa ettirdiğini sezdirirdi. Görüşünü ortaya koymak için hemen öne çıkan biri asla değildi ama fikrini serdederken de hep insicamlı bir eda içinde olurdu.
1955’te Konya, Karabağ’da doğan Erol Mermer, Karaman Lisesi’nde okuduktan sonra, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (İDGSA) Grafik Bölümü’nden mezun olur. Sinemaya olan merakı onu görüntü yönetmeni Orhan Kapkı’ya asistan olmaya kadar getirir. Ancak sinemanın o yıllardaki zorlu şartları kendisini mesleğini icra edeceği reklam sektörüne taşır (B (Bu arada, ESKADER toplantıları afiş çalışmaları da onun elinden çıkar). Sinema ilgisi, sektör olmasa da televizyon olarak devam eder ve TGRT’nin drama bölümünde aktif bir rol alır. Vefa, Kimsesizler, Sevginin Bittiği Yer, Annemi İstiyorum gibi kimi televizyon filmi ve dizilerde yapımcı ve yönetmen olarak çalışır. 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nda sinema ve belgesel filmler danışmanlığı yapar. Hz. Mevlana’ya olan sevgisi belki de derviş meşrep kişiliğinin, güleryüzlülüğünün altında yatan manevi birikim olsa gerek.
Toplantıya katılan Gürbüz Azak, Üstün İnanç, Halil Önür, Nazif Tunç, Bestami Yazgan, Mehmet Uyar, Şerif Aydemir, Mehmet Kamil Berse, Mahmut Toptaş, Fahrettin Özyurt, Fatma Ersem Yargıcı, Veysel Karani Önen, Avni Cebi, Abdurrahman Pala ve Mehmet Nuri Yardım kendisiyle ilgili anılarını ve çok güzel, olumlu düşüncelerini paylaştılar. Kendisini öne çıkarmayan, tevazuu şiar edinen, maddi boyuttan ziyade toplumun mefkure değerlerine önem veren, bize dair bir sinemanın ideolojik bir çerçeveden çok insani olana kıymet veren bir dil oluşturması gerektiğini savunan, iyimserliğini kendine uğrayan hastalığı pek de kimseye haber vermemeye dek uzatan müstesna bir kişilikti; Allah ziyadesiyle rahmet eylesin.

Bu bilgi faydalı oldu mu ?

 

Erol Mermer Özgeçmişi

Erol Mermer Hayatı

Sizde Erol Mermer ile ilgili bildiklerinizi paylaşır mısınız ?

Erol Mermer biyografisi 132 defa okunmuştur. [5601]