Ersun Yanal Kimdir ?

Ersun Yanal Biyografisi

Ersun Yanal Kimdir ? Biyografisi, Hayatı, Eşi, Nereli, Kaç Yaşında, Öldü mü ?

Ersun Yanal : Ersun Yanal teknik direktör
Kazım Ersun Yanal
17 Aralık 1961 tarihinde doğdu. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü mezunu. Aydınspor’da forma giydi. Y.Salihli, Denizli, A.Gücü, G.Birliği’nde görev aldı. 2004’te Milli Takım’ın başına geçti. Yanal yönetiminde Milli Takım, 9 maça çıktı ve bunların 4’ünü kazanırken, 4’ünde berabere kaldı. Ardından Vestel Manisa ve Trabzonspor’da hocalık yaptı. 2011 yılı Kasım ayında Skibbe’nin ayrılmasından sonra Eskişehir’in başına geçti.SÖYLEŞİ
Yanal: Ligimiz Kıbrıs Rum Kesimi Ligi’nin hizasında
Nevzat Dindar
Milliyet 16 Ekim 2012
Milli Takımda 2004-2005 arasında görev yapan ve ağır eleştirilerin ardından görevinden ayrılan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, ay -yıldızlı ekiple ilgili yıllardır sürdürdüğü suskunluğunu MİLLİYET’e bozdu.
* Abdullah Avcı’ya yöneltilen eleştirilerin büyük çoğunluğu, size yöneltilenleri andırıyor.
Ortada eleştiri filan yok. Birkaç cılız deneme dışında serinkanlı bir değerlendirme, herhangi akılcı çaba göremiyoruz. Avcı’nın defterini dürme telaşından başka bir şey yok. Benim başıma da benzer şeyler gelmişti. ‘Ersun gitsin, Terim gelsin, Denizli gelsin’lerden ibaret yıpratma kampanyası vardı. Şimdi de, zihinlerin gerisinde naftalinli sandıklardan aynı isimler dolaşıma sokuluyor.
1980’lerin sonlarında Türkiye’nin şartları çok başkaydı. Bugün kuralar çekildiğinde “Hollanda kimmiş ?” diye efeleniyoruz ya, otuz yıl önce Bulgaristan’ı yenmeyi hayal etmek bile cezasız kalmıyordu. Hem milli takımımız hem de kulüplerimiz, her turnuvaya baştan mağlup başlıyorlardı. O dönemde teknik direktörlerin asıl rakibi karşılaştıkları takımlar değildi. Önce bu ruh durumunu yenmeleri gerekiyordu. Sadece Denizli ve Terim bu cüreti sergilediler. Çok başarılı oldular. Sezona başlarken kulüplerimiz Avrupa’da çeyrek finalden kapıyı açıyorlarsa, kuralar çekildiğinde grup ikinciliği bile azımsanıyorsa, Denizli ve Terim sayesinde.
Ama işte o kadar. Yapmayı iyi bildikleri işi yaptılar. O iş bitti. Denizli, Beşiktaş’la Şampiyonlar Ligi’nde ne yaptı? Terim, biz dahil bütün ciddi rakipleri olmayacak işlerle mücadele ederken, Galatasaray’ı şampiyon yaptı. Bu sezon Avrupa’da, Galatasaray’ın yarısı bütçeye bile sahip olmayan Braga karşısındaki performansı ne?
*Terim veya Denizli gelse de daha iyi olmaz mı diyorsunuz?
Türk futbolunun bugünkü dertleri otuz yıl öncekinden çok farklı. Otuz yıl önce hayallerimiz yoktu. Şimdi hayallerimizin sınırı yok. Ama bu hayallere dayanak olacak üretim yok. Muazzam paralar harcıyoruz. Portekiz’in, Hollanda’nın hayal bile edemeyeceği bütçeleri var kulüplerimizin. Ama en üst ligimizde oynayan Türk oyuncuların yarısından çoğu Avrupa’da yetişmişler. Kulüplerimiz iflasın eşiğinde. Eşiğinde ne demek, çoğu iflas etti de saklıyoruz.
Bu problemler Denizli’nin, Terim’in yendiği türden problemler değil. Bu problemler, bu neslin problemleri. Bunları biz biliyoruz. Bizim içimizde de herkes bu problemlerle dövüşmeyi göze almıyor. Birkaç kişiyiz.
* Türk halkının hayal ettiği Milli Takım’ın oluşması için nasıl bir yol izlenmeli?
Milli Takım masanın üzerine gelen yemek. Siz tarlalarınızda doğru dürüst sebze yetiştirmiyorsanız, mutfağınızda doğru dürüst araç gereç yoksa, ne yapsanız nafile. Anlık bir fotoğrafa bakıp büyük resmi görmeden, sağlıklı yüzleşme ve tartışma ortamı yaratmadan, sorunlarımıza çare bulamayız. Memleket futbolunun neresi doğru ki, Milli Takım içe sinecek performans sergilesin? Bu takımın ne kadarı yerli üretim?
Futbolun dertleri büyük. Boyumuzdan büyük işlere kalkışmışız. Ama cesaretle vuruşuyoruz. Neyi neden yaptığımıza, ne kadar yol aldığımıza bakmadan, bir önceki nesil de üzerine düşeni fazlasıyla yapmış, ama bu arada bugünkü dertlere yol açmış isimleri Demokles’in kılıcı gibi başımızın üzerinde tutup durmadan, ne Türkiye’nin futbolu düzlüğe çıkar, ne de Milli Takım.
Şansımız zayıf
* Milli takımın bugünkü fotoğrafını nasıl buluyorsunuz? Dünya Kupasına katılma şansımız sürüyor mu?
Bence Dünya Kupasına katılma şansımız zayıfladı. Kuralar çekildikten sonrasını hatırlayalım. Hollanda da kimmiş? Avrupa Şampiyonası’nda rezil olmuşlar. Romanya, Macaristan rakibimiz değilmiş zaten. Grup birinciliği çantada keklikmiş. Birkaç ay önce memleketin havası böyleydi. Şimdi? Şimdi dibe vurduk. Her zaman olduğu gibi ifrat ile tefrit arasında gidip geliyoruz.
Avcı iz bıraktı
* Abdullah Avcı’yı nasıl analiz edersiniz?
Abdullah Avcı da ülke futbolunun dertleriyle uğraşan birkaç kişiden biri. Bu, Avcı’nın her yaptığını onaylıyorum anlamına gelmiyor. Ama zaten o da, benim her yaptığımı onaylamaz. Bu sektör, egoların dövüştüğü bir sektör. Kimse, kimseyi beğenmez. Ama herhangi biri Avcı’nın, Büyükşehir Belediye’de harcadığından daha düşük verim aldığını iddia edebilir mi? Arkasında muazzam tarihi birikim olan, çok daha fazla geliri olan kulüpleri geride bıraka bıraka, yakın tarihte iz bıraktı Avcı’nın takımı.
Oynattığı futbolu beğenirsiniz, beğenmezsiniz. Avcı’nın yönettiği bütçe ile elde ettiği başarıyı oranlayın diyorum. Başarısız olduğunu söyleyebilir misiniz? Bugün Türk futbolunun derdi de, zaten verimlilik, üretkenlik. Dolayısıyla, eğer Avcı eleştirilecekse, bu çerçeveden eleştirilmeli. Elindeki imkanları ne kadar verimli kullandığıyla...
Selçuk, Şampiyonlar Ligi’nde ne yaptı ?
* Selçuk İnan öğrenciniz. Onsuz sistem ne kadar doğrudur? Selçuk polemiği sizinle ilgili Hakan Şükür polemiğini andırıyor.
Selçuk, şu anda mevkiinin en iyi yerli üretim futbolcusu. Avcı da aksini düşünmüyordur. Ama Selçuk ilk defa test edildiği uluslararası ortamda, Manchester United ve Braga maçlarında ne yaptı?
Selçuk’u eleştirmek değil derdim. Ama biz Selçuk’u bugüne kadar sadece Türkiye içi rekabette gördük ve değerlendirdik. Ligimiz de, itiraf edelim ki, onca tantanaya ve harcanan onca kaynağa karşılık, Kıbrıs Rum kesimi Ligi’nin hizasında. Bunu ben söylemiyorum, UEFA’nın kulüpler müsabakalarına dayanarak yaptığı sınıflandırma söylüyor.
Ben olsaydım, herhalde Selçuk’u oynatırdım. Selçuk’tan, bugün alınan verimden daha fazlasını alırdım. Ama Avcı da benim elimdeki futbolcular için benzer şeyleri düşünebilir. Muhtemelen Selçuk’un harcanıp gitmemesi için onsuz oynamaya çalışıyor. Sahada kaybolup gitmeyeceği şartları inşa etmeye çalışıyor. Haklıdır, haksızdır, onu bilmem.
Selçuk ile Hakan Şükür arasındaki tek benzerlik, genç ve halkla ilişkileri zayıf bir başka teknik direktörün başını yemek maksadıyla gündemde tutulmaları. Yoksa Selçuk uluslararası kariyerinin başında. Hakan Şükür uzatmaları oynuyordu. Selçuk’tan herkes umutlu. Hakan Şükür muazzam bir kariyerin sonunda, Japonya-Kore’de ipe çekilmişti.
İkisi hiçbir biçimde birbirine benzemiyor. Ama işini ciddiyetle yapan, memleketin futbol düzeni hakkında kafa yorup çözüm denemeleri geliştiren teknik direktörlerin kellesini almak lazım geldiğinde, işte böyle bir takım yapay gündemler oluşturuluyor. Teknik direktörlük 11 belirlemekten ibaret bir şey değil.
HABER
Fenerbahçe'ye yeni teknik direktör Ersun Yanal
30 Mayıs 2013
Medyada adı Fenerbahçe ile anılan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal İstanbul'a geldi.
Ersun Yanal, Atatürk Havalimanı'nda kendisini takip eden basın mensuplarına, "Ben İstanbul'a her zaman geliyorum arkadaşlar! Niçin bu kadar ilgi gösterdiniz? tepki gösterdu ancak, ünlü hocanın Sarı-Lacivertli kulübün başına geçmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu akşam anlaşmanın kamuoyu ile paylaşılacağı ileri sürülüyor.HABER
Ersun Yanal Trabzonspor'da
Hürriyet 7 Kasım 2014
Trabzonspor, geçen sezon Fenerbahçe'yi şampiyon yapan teknik direktör Ersun Yanal ile anlaşmaya vardı.
Yanal'a 1.5 yıl için 3 milyon Euro ödenecek.
Ve Trabzonspor'da beklenen oldu... Yaz döneminde 21 transfer yapılmasına karşın Süper Lig'e kötü başlayan ve yaptığı açıklamalarla tepki çeken teknik direktör Vahid Halilhodzic'in bileti kesildi.
HABER
Ersun Yanal istifa etti
1 Temmuz 2015
Trabzonspor'da yönetimle sorun yaşayan Ersun Yanal görevi bıraktı.
Geçtiğimiz sezon Vahid Halilhodzic'in yerine teknik direktörlük kolduğuna oturan Ersun Yanal, bu sezon ise Süleyman Hurma'nın sportif direktör olmasıyla hem Hurma'yla hem de yönetimle özellikle transfer edilecek oyuncular konusunda sorun yaşayarak görevi bıraktı.
HABER
Ersun Yanal, Kasımpaşa ile masaya oturdu!
3 Temmuz 2015
Trabzonspor'dan istifa eden Ersun Yanal dün Kasımpaşa ile sıcağı sıcağına masaya oturdu.
Trabzonspor'da sportif direktör Süleyman Hurma ile anlaşamadığı için görevinden istifa eden teknik direktör Ersun Yanal'ın dün Kasımpaşa ile masaya oturduğu iddia edildi. Kasımpaşa daha önce de Rıza Çalımbay ile görüşmüştü. Dün öğleden sonra Kasımpaşa'daki kulüp binasına giden Ersun Yanal başkanvekili Hilmi Öksüz ile görüştü. Yanal'ın teklifi kabul ettiği öğrenildi. Yeni sezonda İstanbul'da çalışmak isteyen Ersun Yanal'ın bugün bir aksilik olmazsa Paşa'ya imza atacağı öğrenildi.

Bu bilgi faydalı oldu mu ?

 

Ersun Yanal Özgeçmişi

Ersun Yanal Hayatı

Sizde Ersun Yanal ile ilgili bildiklerinizi paylaşır mısınız ?

Ersun Yanal biyografisi 105 defa okunmuştur. [6128]