Fail-İ Muhtar Nedir

Fail-İ Muhtar Nedir ? Fail-İ Muhtar Ne demek ?

1-)Allahü teala fail-i muhtardır. Hiçbir işi yapmaya mecbur değildir. Yaptıkları şey için de kimse O'na bunu niçin yaptın diyemez. Eski Yunan felsefecileri, akılları ermediğinden, Allahü tealanın fail-i muhtar olduğunu inkar ettiler. (Muhammed Ma'sum)

Ey müslüman! İyi bil ki gördüğün, işittiğin her şey, meydana gelen bütün şeyler madde ve cisim, bunların özellikleri, akıllar, fikirler, düşünceler, gökler, yıldızlar, elementler ve bileşik cisimler yok idi. Hepsi fail-i muhtar olan Allahü tealanın istemesi ve yaratması ile var oldu. (İmam-ı Rabbani)

Beled ve Şems suresinin sekizinci ayetleri Allahü tealanın insanlara maddi ve manevi kuvvet verdiğini iyi ve fena yolları ayırdığını ve yaptığı işin mes'uliyetinin (sorumluluğunun) insana ait olacağını açıkça anlatmaktadır. Görülüyor ki, insan bir yönden fail-i muhtardır. Bu sebeble her işinden dünyada ve ahirette mes'uldür. (Muhammed Ma'sum)


Bu bilgi faydalı oldu mu ?

 

Kelime Türü Nedir ?

Bu kelime Dini bir Terimidir.

Sizde içinde Fail-İ Muhtar kelimesi geçen bir şeyler paylaşın !

Fail-İ Muhtar kelimesi anlamı 23 defa okunmuştur. [246040] Fail-İ Muhtar kelime anlamı, Fail-İ Muhtar nedir, Fail-İ Muhtar ne demek, Fail-İ Muhtar sözlük anlamı

Paylaş