Kotra Nedir

Kotra Nedir ? Kotra Ne demek ?

1-)Alm. Kutter (m), Fr. Cotre, cutter (m), İng. Cutter. Ekserisi bir direkli, rondalı, ince ve hafif spor yelkenlisi. İstanbul’da Karaağaç mezbahası kurulmadan önce, Anadolu yakası için Uzunçayır’daki; Rumeli yakası için Okmeydanı’ndaki ve Sinanpaşa’daki ağıllara celep ve kasaplar kotra derlerdi. Her celebin malı, diğerlerine karışmaması için, ayrı kotralarda muhafaza edilirdi.

Kotra deyince günümüzde, sadece yelkenli tekneler akla gelir Spor ve gezinti için kullanılırlar bu teknelerin arka tarafları çok batıktır. Fazla rüzgarlı havalarda alabora olmaması için, kotraların altında, ağır madenden yapılmış, “salma” denen bir çıkıntı bulunur. Bu çıkıntı kotranın ağırlık merkezini aşağıya çeker, böylece devrilmesine mani olur. Yalnız kotralar, salmalarından dolayı, sığ ve kayalık yerlere yanaşamazlar. Eskiden savaş teknesi olarak kullanılan kotralar, günümüzde spor ve gezinti için kullanılmaktadır.


2-)Çoğunlukla bir direkli, randası olan, ince gövdeli yelkenli
Örnek:Açıkta demir atmış kotrayı görüyor musun? F. R. Atay


3-)Irmak ve göl ağızlarında kurulan ve ince kazıklarla kamışlardan yapılma dalyan.


4-)Çit dalyanları.


Bu bilgi faydalı oldu mu ?

 


Dil
Anlamı
İngilizcesi İngilizce
Wooden weir.
İngilizcesi İngilizce
Cruiser.
İngilizcesi İngilizce
Cutter.

  • Çocuklarımıza paylaşmayı onlara örnek olacak şekilde göstererek öğretmeliyiz"Konferans sonrası Huriye Boydak İlköğretim Okulu Müdürü Recep Varol, Efgan Yeşildağ'a Sinop'un simgesi Kotra hediye etti.

Sizde içinde Kotra kelimesi geçen bir şeyler paylaşın !

Kotra kelimesi anlamı 46 defa okunmuştur. [238551] Kotra kelime anlamı, Kotra nedir, Kotra ne demek, Kotra sözlük anlamı

Paylaş