Kovboy Nedir

Kovboy Nedir ? Kovboy Ne demek ?

1-)ABD’nin batısında, atlı, sığır çobanlarına verilen isim. Texas, New Mexsico ve Arizona eyaletlerinde sığır besiciliğinin vazgeçilmez elemanları idiler. Bu bölgede yerleşen Amerikalılar, 1820’li senelerde buralardaki büyük çiftliklerde yaşayan ve sığır çobanlığı ile uğraşan kovboylarla karıştılar. Bunlardan kement, eyer, mahmuz kullanmayı ve hayvan damgalamayı öğrendiler.

Sürüler halinde beslenen sığırları 8-12 kovboy güderdi. Kovboylar ilkbaharda satılacak hayvanları sürüden ayırarak en yakın demiryolu şehrine götürüp satarlardı. Geri dönmeden önce kısa bir süre eğlenirlerdi. Bu eğlenceleri sırasında her türlü rezaleti işleyen kovboylar, çeşitli soygunlar yaparlar ve 2,5 cente adam öldürürlerdi. Tarım alanlarının batıya kayması üzerine kovboyların dönemi sona erdi (1890).


2-)Amerika'da sığır çobanı
Örnek:Kovboy bozuntusu yahut gangster torunu birkaç sivri akıllıdır onlar. R. H. Karay


3-)Gangsterliğe özenen kimse.


Bu bilgi faydalı oldu mu ?

 


Dil
Anlamı
İngilizcesi İngilizce
Cowboy.
İngilizcesi İngilizce
Cow hand.
İngilizcesi İngilizce
Cowherd.
İngilizcesi İngilizce
Cowpuncher.
İngilizcesi İngilizce
Puncher.
İngilizcesi İngilizce
Wrangler.
İngilizcesi İngilizce
Rancher.

  • Bu arada Komünist Parti'nin gazetesi Granma'da Castro'nun Kovboy şapkasıyla ve tişörtle çekilmiş ayakta bir fotoğrafı yayımlandı.
  • Jean giymiş Kovboy bir pazarlama ürünüdür.

Sizde içinde Kovboy kelimesi geçen bir şeyler paylaşın !

Kovboy kelimesi anlamı 1119 defa okunmuştur. [238553] Kovboy kelime anlamı, Kovboy nedir, Kovboy ne demek, Kovboy sözlük anlamı

Paylaş