Hindi Nedir

Hindi Nedir ? Hindi Ne demek ?

1-)culuk, guluk, gülük, keloğlan, gulük, cocor, Mısır tavuğu, Yüzdeki benlere biçimlerine göre verilen bir ad, Aptal, şaşkın, Tavukgillerden, XV. yüzyılda evcilleştirilerek Amerika'dan bütün dünyaya yayılan kümes hayvanlarının en büyüğü (Meleagris gallopavo), Güzel sanatlarda kullanılan ve Hind'de yapıldığı için de bu ismi alan bir kağıt cinsi, Hind'e ait, Hind ahalisinden olan, Hindli, Bugün konuşulan Hind dillerinin en yaygın ve tanınmış olanı,


2-)Aptal, şaşkın.


3-)Tavukgillerden, XV. yüzyılda evcilleştirilerek Amerika'dan bütün dünyaya yayılan, boyun ve başı çıplak, parlak, yeşil ve esmer tüylü kümes hayvanlarının en büyüğü (Meleagris gallopavo).


4-)Tavuksular (Galliformes) takımının, sülüngiller (Phasianidae) familyasından, 100-110 cm kadar uzunlukta, Meksika ve Teksas'tan bütün dünyaya yayılmış bir tür.


5-)Stan'da yapılan ve yapımında kullanılan gereçlerden ötürü pek iyi sayılmayan bir yazı kağıdı türü.


6-)Tavukgiller takımından eti için yetiştirilen bir kümes hayvanı.


7-)Hindu dili.


8-)Hintçe, Hindu dili


9-)i., s. Hintçe.


Bu bilgi faydalı oldu mu ?

 


Dil
Anlamı
İngilizcesi İngilizce
Turkey.
İngilizcesi İngilizce
The name given by Europeans to that form of the Hindustani language which is chiefly spoken by native Hindoos.
İngilizcesi İngilizce
The national language of India.
İngilizcesi İngilizce
Mysterious barren land in the east Thor, Hogun, Fandral and Volstagg once sought out the hermit Wazir in their search for Zanadu.
İngilizcesi İngilizce
Language spoken in India When it uses an Arabic Script, it is called Urdu, with a Devangari Script, it is called Hindi.
İngilizcesi İngilizce
In employs the Devanagari character, in which Sanskrit is written.
İngilizcesi İngilizce
The most widely spoken of modern Indic vernaculars; spoken mostly in the north of India; along with English it is the official language of India; usually written in Devanagari script.
Fransızcası Fransızca
Dindon sauvage
Latincesi Latince
Meleagris gallopavo

  • Beyaz Saray'da Şükran Günü nedeniyle getirilen iki adet Hindi Obama'nın affından yararlanarak geriye kalan tüm yaşamlarını ABD'nin kurucusu George Washington'un çiftliğine geçirecek.
  • Şükran Günü'nün vazgeçilmezlerinden olan Hindi Amerika'da öyle değerli ki bu hayvanlar adına kurulu bir de federasyon var.

Sizde içinde Hindi kelimesi geçen bir şeyler paylaşın !

Hindi kelimesi anlamı 145 defa okunmuştur. [77462] Hindi kelime anlamı, Hindi nedir, Hindi ne demek, Hindi sözlük anlamı

Paylaş