Malik-Ül-Mülk Nedir

Malik-Ül-Mülk Nedir ? Malik-Ül-Mülk Ne demek ?

1-)Allahü teala Kur'an-ı kerimde mealen buyurdu ki:

(Habibim) de ki: "Ey Malik-ül-mülk olan Allah'ım! Sen mülkü kime dilersen ona verirsin, mülkü kimden dilersen ondan alırsın. Kimi dilersen onun kadrini yükseltir, kimi dilersen onu alçaltırsın. Hayır yalnız senin elindedir. Şüphesiz ki sen, her şeye hakkıyla kadirsin. (Âl-i İmran suresi: 26)

Kim Malik-ül Mülk ism-i şerifine devam ederse, Allahü teala ona çok mal ve mülk ihsan eder. Onu kimseye muhtaç etmez. (Yusuf Nebhani)

MÂLİKÎ:

Ehl-i sünnetin (Peygamber efendimiz ve Eshabının bildirdiği itikad üzere bulunanların) amelde ( yapılması ve kaçınılması gerekli işlerdeki) mezhebi dörttür. Hanefi, Maliki, Şafii, Hanbeli. Bu dört mezhebden herhangi birine uymak caizdir. Dört mezheb de haktır. (Muhammed bin Kutbüddin İzniki)

İbadetlerin en kıymetlisi, farz-ı ayn olanlardır. Farzlardan sonra en kıymetlisi, Şafii mezhebinde sünnet namazlar, Hanbeli mezhebinde cihad (Allah yolunda harb etmek)dır. Hanefi ve Maliki mezheblerinde ise, ilim öğrenmek ve öğretmek ve sonra cihaddır. (M. Tahir Sünbül Mekki)

Sivad-ı a'zam yani müslümanların çoğu, fıkh alimlerinin yolundadır. Bunların yolundan ayrılanlar Cehennem ateşinde yanacaklardır. Ey mü'minler! Cehennem'den kurtulmuş olan tek fırkaya tabi olunuz. Bu da Ehl-i sünnet vel-cemaat denilen fırkadır. Allahü tealanın yardımı, koruması ve muvaffak kılması bu fırkada olanlaradır. Allahü tealanın gadabı ve azabı bu fırkadan ayrılanlaradır. Bu fırka-i naciye (Cehennem'den kurtulacak olan fırka, topluluk) bugün dört mezhebde toplanmıştır. Bu dört hak mezheb, Hanefi, Maliki, Şafii veHanbeli mezhebleridir. Bu zamanda bu dört mezhebden birine tabi olmayan kimse, bid'at (bozuk itikad) sahibi olup Cehennem'e gidecektir. (Tahtavi)


Bu bilgi faydalı oldu mu ?

 

Kelime Türü Nedir ?

Bu kelime Dini bir Terimidir.

Sizde içinde Malik-Ül-Mülk kelimesi geçen bir şeyler paylaşın !

Malik-Ül-Mülk kelimesi anlamı 19 defa okunmuştur. [246927] Malik-Ül-Mülk kelime anlamı, Malik-Ül-Mülk nedir, Malik-Ül-Mülk ne demek, Malik-Ül-Mülk sözlük anlamı

Paylaş