Nihat Evren Derman Kimdir ?

Nihat Evren Derman Biyografisi

Nihat Evren Derman Kimdir ? Biyografisi, Hayatı, Eşi, Nereli, Kaç Yaşında, Öldü mü ?

Nihat Evren Derman : Nihat Evren Derman (29.10.1981) ressam
1981 yılında İstanbul'da doğdu. Sanat hayatına babası Ressam Hüseyin Cahit Derman’ın yanında başladı. 2008 yılında Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümü'nü başarı bursu ile bitirdi. Sanatçı 2001-2008 yılları arasında Özdemir Altan, Ergin İnan, Mustafa Ata ve Zahit Büyükişleyen atölyelerinde çalıştı. 2008 yılında italya ve Fransa'da mesleki araştırma ve incelemelerde bulundu.
Derman, yapıtlarında İstanbul'un yalnızca karakteristik yüzünü değil, bilinmeyen mekanlarını, şehir-klasik otomobil-alacakaranlık temaları ile
tuvallerinde bir araya getirmektedir.
Çağdaş romantik sanat akımının temsilcilerinden olan Derman, klasik desen ve modern renk anlayışını resimlerinde bir araya getirerek eklektik yöntem ile kompozisyonlar kurgulamaktadır.
Sanatçının resimlerinde mekan-figür ilişkisi dikkat çekmektedir. Figüratif kompozisyonları tercih etmesine karşın, mekan duygusu ön planda görülür.
Sanatçının resimleri imgesel kurguya sahiptir, ele alınan mekanlar belgesel niteliktedir.
Sanatçının yapıtları yurtiçi ve yurtdışında özel koleksiyonlarda ve müzelerde yer almaktadır.
Çalışmalarını İstanbul'da sürdüren Derman'ın serigrafi, litografi, gravür, fotoğraf, seramik, heykel ve iç mimari çalışmaları bulunmaktadır.
Sanatçı, tablo restorasyonu çalışmalarını 2000 yılından itibaren sürdürmektedir.

Türk resim sanatı tarihinde, klasik üslupta yorumlanmış sportif temalı ilk çalışma, "YüZ YILLIK GURUR, YÜZ YILLIK RÜYA BEŞİKTAŞ JK" (2006) Derman'ın imzasını taşımaktadır.
İLETİŞİM
[email protected]
HABER
'Dünden Bugüne Vecihi Hürkuş’
20 Eylül 2012
'Dünden Bugüne Vecihi Hürkuş’ sergisi İnönü Stadı'nda bulunan BJK Müzesi'nde açıldı.
Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden olan Vecihi Hürkuş, İnönü semalarında yeniden adını duyurdu.
BJK Müzesi ve ressam Nihat Evren Derman'ın çalışmaları sonucu organize edilen 'Dünden Bugüne Vecihi Hürkuş sergisi, kapılarını futbolseverler ve Türk havacılık tarihini merak edenlere açtı.
BJK Müzesi ve Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği’ni bir araya getiren serginin galası, Beşiktaş Kulübü yöneticilerinin de katılımıyla dün gerçekleşirken, 10x8 m boyutlarındaki Vecihi XV'nin modeli sergilenmeye başladı.
BJK İnönü Stadı'ndaki sergi 20 Eylül -20 Ekim tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak. Öte yandan sergiye gelmek isteyen misafirler, ücretsiz olarak Vecihi Hürkuş'un projesini yakından görebilecek.
Sergide Vecihi Hürkuş’un ürettiği ‘Vecihi XV’ uçağının birebir boyutlardaki bir modelinin yanı sıra, Hürkuş’a ait çeşitli proje dökümanları, fotoğraflar ve objeler yer alıyor.
FİKRET ORMAN
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Dünden Bugüne Vecihi Hürkuş Sergisi ile ilgili olarak "Beşiktaş, sportif aktiviteleri dışında sosyal ve kültürel alanlarda da faaliyet gösteren bir kuruluştur. Genç nesile Beşiktaş sevgisini aşılamak için, futbol ve diğer branşlara verdiğimiz değeri BJK Müzesi’ne de vermemiz gerekmektedir. Genç bir futbolsever, futbol takımımızı ortalama 14 günde 1 defa İnönü Stadı’nda görebilirken müzemizi ise haftanın 6 günü ziyaret etme şansına sahiptir. BJK Müzesi, kazandığımız kupa ve madalyaları koruyup sergilemekten öte, şanlı tarihimizi genç nesile aktaran bir köprü vazifesi görmektedir. Dünden Bugüne Vecihi Hürkuş Sergisi’yle müzemizin kapsamını ve yelpazesini genişlettiğini görmekten dolayı gurur duymaktayız" ifadelerini kullandı.
SANAT YÖNETMENİ N. EVREN DERMAN
Sergi Genel Koordinatörü ve Sanat Yönetmeni Nihat Evren Derman ise "Pilot Vecihi ismi, çoğunlukla Şener Şen’in “Gülen Gözler” filmindeki başarıyla karikatürize ettiği pilot karakterini anımsamamıza neden oluyor. Amacımız, Ertem Eğilmez’in adından esinlendiği Gerçek Vecihi’yi tanıtmak ve anılarını paylaşarak farkındalık yaratmaktı. Hürkuş’un yaptığı inanılması güç işleri sergide öğrenenler; değerli pilotumuza derin saygı ve hayranlık duyacaklardır. Bunun yanında Hürkuş ve Beşiktaş arasında da çok önemli bağların olduğunu saptadık ve bu detayları daha belirgin hale getirmeye çalıştık. Görsel tasarımı ve sıra dışı konseptiyle uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek bir sergi hazırladığımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Bu bilgi faydalı oldu mu ?

 

Nihat Evren Derman Özgeçmişi

Nihat Evren Derman Hayatı

Sizde Nihat Evren Derman ile ilgili bildiklerinizi paylaşır mısınız ?

Nihat Evren Derman biyografisi 103 defa okunmuştur. [4749]