Sabih Kanadoğlu Kimdir ?

Sabih Kanadoğlu Biyografisi

Sabih Kanadoğlu Kimdir ? Biyografisi, Hayatı, Eşi, Nereli, Kaç Yaşında, Öldü mü ?

Sabih Kanadoğlu : Sabih Kanadoğlu Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı
20 Mayıs 1938 tarihinde İzmir'in Menemen ilçesinde doğdu. Kabataş Erkek Lisesini bitirdi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1959 yılında mezun oldu. Askerliğini, Ankara'nın Çubuk ilçesinde yedeksubay piyade asteğmen ve teğmen olarak yaptı. Burhaniye Hakim Adayı olarak mesleğe başladı. Sırasıyla Orhaneli ve Erzurum Cumhuriyet Savcılığı, Bingöl Sulh Hakimliği, Tokat ve Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı, İzmir Ceza Hakimliği ve Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi ile Adli Yargı Adalet Komisyonu görevlerinde bulundu. "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Hukuku" adlı eserinin yanısıra, çeşitli yerlerde yayınlanmış makaleleri vardır. 19 Temmuz 1984 tarihinde Yargıtay üyeliğine seçildi. Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca 26 Aralık 1994 tarihinde ilk kez, 28 Aralık 1998 tarihinde de ikinci kez Yargıtay Onbirinci Ceza Dairesi Başkanlığına seçildi. Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca gösterilen adaylar arasından, 19 Aralık 2000 tarihinde, cumhurbaşkanı tarafından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na seçildi.
HABER
Erdoğan, Bakanlar Kurulu’na her zaman başkanlık edemez
1 Ocak 2015
Recep Tayyip Erdoğan’ın, Bakanlar Kurulu’nu 19 Ocak’ta başkanlığında toplayacağını açıklaması yeni bir tartışma başlattı.
Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, anayasanın verdiği yetkinin “her toplantıya başkanlık ederim” şeklinde yorumlanmasının yanlış olduğunu ifade ederek, “Bir ihtiyaç duyulduğu anda hükümet toplantısı Başbakan tarafından düzenlenir, Cumhurbaşkanı davet edilir, gelir başkanlık yapar. Aksi davranış Anayasaya aykırı. Anayasa böyle bir yetki tanımıyor. Başkanlık etmek başka, yürütmenin bütün işlevini üzerine almak başka bir şey” dedi.

Bu bilgi faydalı oldu mu ?

 

Sabih Kanadoğlu Özgeçmişi

Sabih Kanadoğlu Hayatı

Sizde Sabih Kanadoğlu ile ilgili bildiklerinizi paylaşır mısınız ?

Sabih Kanadoğlu biyografisi 272 defa okunmuştur. [2456]