Sanayi Ve Ticaret Bakanlığı Nedir

Sanayi Ve Ticaret Bakanlığı Nedir ? Sanayi Ve Ticaret Bakanlığı Ne demek ?

1-)ülkenin yurt içi ve yurt dışı sanayi ve ticaret hizmetlerini, günün şartlarına göre yürütmek için kurulmuş bakanlık. 1920 yılında “İktisat Vekaleti” adı altında kurulan bakanlık, 1983 yılına kadar değişik bakanlıklarla birleştirilerek hizmet verdirildi. 1983 yılında Sanayi Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ile birleştirilerek; “Sanayi ve Ticaret Bakanlığı” ismini aldı.

Bakanlık; Türkiye sanayisinin, genel ekonomi politikası içinde dengeli şekilde gelişmesini, ithalat ve ihracat planlarını yıllık proğramlarda öngörülen hedefler çerçevesinde yürütülmesini sağlar.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığının ana hizmet birimleri şunlardır (1993): Sanayi Genel Müdürlüğü, Sanayi Araştırma ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, Küçük Sanatlar ve Sanayi Bölgeleri ve Siteleri Genel Müdürlüğü, İç Ticaret Genel Müdürlüğü, Teşkilatlandırma Genel Müdürlüğü, Fiyat Kalite ve Standartlar Dairesi Başkanlığı, Sınai Mülkiyet Dairesi Başkanlığı.

Bakanlığın ilgili kuruluşları ise şunlardır: Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü, TürkiyeŞeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü, Türkiye Halk Bankası Genel Müdürlüğü, Ağır Sanayi ve Otomotiv Kurumu Genel Müdürlüğü, Devlet Sanayi ve İşçi Yatırım Bankası.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığının Taşra kuruluşları, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlükleridir.


Bu bilgi faydalı oldu mu ?

 


  • Sanayi Ve Ticaret Bakanlığı yaptığı dönemde, otomotiv sektörüne önemli kolaylıklar getirildiğini anımsatan Çağlayan, ancak sektörün sağlanan bu desteği farklı şekilde değerlendirip vatandaşın üzerinden para kazanma hesaplarına girdiğini söyledi.

Sizde içinde Sanayi Ve Ticaret Bakanlığı kelimesi geçen bir şeyler paylaşın !

Sanayi Ve Ticaret Bakanlığı kelimesi anlamı 22 defa okunmuştur. [240037] Sanayi Ve Ticaret Bakanlığı kelime anlamı, Sanayi Ve Ticaret Bakanlığı nedir, Sanayi Ve Ticaret Bakanlığı ne demek, Sanayi Ve Ticaret Bakanlığı sözlük anlamı

Paylaş