Fatma Korkutata Kimdir ?

Fatma Korkutata Biyografisi

Fatma Korkutata Kimdir ? Biyografisi, Hayatı, Eşi, Nereli, Kaç Yaşında, Öldü mü ?

Fatma Korkutata : Fatma Korkutata 1981 yılında Bingöl’de doğdu. İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler İşletme, ardından da Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünü okudu.
Ta ilkokul ve liseden bu yana yazma kabiliyeti ve aldığı ödüller, onu gazetecilik ve edebiyat alanında sürekli bir tutkuya dönüştürdü ve bir anda kendini Edebiyat Dünyası’nın içinde buldu. Çeşitli haber sitelerinde ve dergilerde yazıları yayınlandı. Çeşitli dergi ve sitelerde şiirleri yayınlandı ve 500’ü aşkın şiire sahip.
Bingöl Gazetesi’nde köşe yazarlığı ve çeşitli gazetelerde Kültür-Sanat Editörlüğü gibi görevlerde bulundu. Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra 2005 yılında Yeni Şafak Gazetesi’nde Kültür-Sanat sayfasında bir süre yazdı. Daha sonra memleket özleminden esinlenerek hikayeleştirdiği “Bingöl” konulu ikinci senaryosunu kaleme aldı ve bir süre yazılarına ara verdi.
Televizyonculuğun kapılarını aralayan yazar, 2006 yılında TV5’te başladığı görevine halen Yapımcı-Yönetmen ve Metin Yazarı olarak devam etmektedir. Reji Yönetmeni, Belgesel Yapımcısı ve Yönetmeni olarak çalışmalarına devam eden yazarın ayrıca sinema ve müziğe adını altın harflerle yazdıran sanatçıların hayat hikayesini, geçmişten geleceğe sanatla olan köprüyü anlatan biyografi tarzında belgesel çalışmaları var. Bu dizide Aydan Şener, Orhan Hakalmaz, Ömer Lütfi Mete, Birol Güven ve Cüneyt Arkın belgesellerini çekti.
Daha evvel birçok gazetede Kültür-Sanat alanında köşe yazarlığı yapan ve Ömer Lütfi Mete-Kartal Tibet gibi sinemanın duayenleriyle Yeşilçam üzerine yaptığı dosya haberlerle gündeme gelen yazar, 2006 yılından bu yana Milli Gazete’de sinema yazarı ve dosya haber yapmaya devam ediyor.

Yazar, çeşitli ödüllerinin yanı sıra 1 Mayıs 2003 tarihinde meydana gelen Bingöl Depremi’ndeki başarısından dolayı 2004 yılında AKUT VE TOG tarafından başarı plaketi ile ödüllendirildi.
Malatya’da Üniversiteyi okuduğu esnada o yıl düzenlenen ve aralarında Ömer Lütfi Mete, Osman Sınav gibi büyük senarist ve yapımcıların da olduğu “Malatya” konulu senaryo yarışmasına davet edildi ancak Malatya konulu senaryosunu yarışmaya yollamaktan vazgeçti.
Gene üniversite eğitimi esnasında TRT2 Ankara televizyonunca yayınlanan “Kum Saati” adlı haftalık belgesel programının “Değirmen “ adlı belgeselinin 15 günlük çekiminde bulundu. Bu, ulusal basın alanındaki ilk tecrübesi oldu.
Yazar, ayrıca geçtiğimiz günlerde şair Abdulsemet Telimen’in “Bir İhtilaldi Gidişin” adlı şiir kitabının önsözünü yazdı.
BANA BAKIŞLARIN
Ağustosta geliyorsun,
Eylül’de hüzün oluyor bakışların…
İçini yakarken,
Gittikçe büyük dağlar devriliyor
Bana bakarken,
Gözlerin eriyor
Umudunu yitirmiyorsun,
Aynalardan hulyanı kıskandığın falan yok!!!
Günbatımında unuttuğun,
Yörüngeleri çoktan aldattı…
Hala ikiyüzlüdür,
hüzünle dolu,
bana bakışların…

Bu bilgi faydalı oldu mu ?

 

Fatma Korkutata Özgeçmişi

Fatma Korkutata Hayatı

Sizde Fatma Korkutata ile ilgili bildiklerinizi paylaşır mısınız ?

Fatma Korkutata biyografisi 114 defa okunmuştur. [5149]